Brödrost
Brödrost är en elektrisk apparat som värmer upp bröd.
Oftast används vitt bröd till detta. Brödet får en lite mörkare yta som dessutom blir lite spröd efter att brödet är rostat. En brödrost har elektriska värmeelement bestående av glödande trådar som värmer upp brödet. Den elektriska effekten hos brödrostar är oftast 500 - 1000 watt.
I Danmark är en grilliknande brödrosttyp vanlig, där brödet läggs på ett galler ovanför en värmeslinga. Fördelen med denna typ av brödrost är att det även går att rosta bullar etcetera.
Oftast används vitt bröd till detta. Brödet får en lite mörkare yta som dessutom blir lite spröd efter att brödet är rostat. En brödrost har elektriska värmeelement bestående av glödande trådar som värmer upp brödet. Den elektriska effekten hos brödrostar är oftast 500 - 1000 watt.
Moderna brödrostar
Moderna automatiska brödrostar har oftast två springor för brödskivor. Brödskivans undersida står på en fjäderbelastad arm av metall som kan föras upp och ned med ett reglage på utsidan av brödrosten. När reglaget trycks ned förs brödskivan ned i brödrosten och samtidigt slår en strömbrytare till. En elektromagnet håller reglaget fast i sitt nedre läge. Efter en viss tid, vilken kan ställas in med en ratt utanpå brödrosten, stängs elektromagneten av, reglaget släpps, värmeelementen stängs av och brödskivan hoppar upp.Andra modeller
I en äldre modell lade man brödskivorna på utsidan av brödrosten där de klämdes fast med ett par luckor, en på vardera sidan. När ena sidan var färdig så öppnade man luckan och vände och rostade den andra sidan. Risken för brända bröd och eldsvåda är överhängande med denna manuella hantering.I Danmark är en grilliknande brödrosttyp vanlig, där brödet läggs på ett galler ovanför en värmeslinga. Fördelen med denna typ av brödrost är att det även går att rosta bullar etcetera.
Ni stavar "fakta" fel!!!!!!
SvaraRadera